Vliegenramen

FenekO aluminium vliegenramen

Vliegenramen zijn een essentiële aanvulling voor een verhoogd wooncomfort.  Dankzij een FenekO vliegenraam haalt u het mooie weer in huis, maar houdt u vliegen, muggen en andere insecten buiten!

Al onze vliegenramen worden steeds op maat gemaakt en kunnen volledig aangepast worden aan de meeste raamstructuren, welke afmeting, vorm of kleur dan ook.  Daarom kunnen ze zowel op aluminium, houten of PVC ramen geplaatst worden.

U hebt keuze uit meer dan 1000 lakkleuren voor de afwerking ervan, zodat ze esthetisch bijna onzichtbaar worden.

Dankzij het ingenieuze inox clipsysteem kunnen ze gemakkelijk geplaatst worden, maar ook even gemakkelijk weer verwijderd worden.

Vliegengaas

Het insectengaas dat we gebruiken, is vervaardigd uit glasfibervezel en voorzien van een dubbele verankering van de horizontale en verticale draden. De kleine maasmaat van het gaas (1,29mm x 1,13mm) garandeert u een uitstekende bescherming tegen alle insecten.

Kenmerken van het gaas:

 • Belgische makelij
 • Roestvrij en zelfdovend
 • Bestand tegen grote temperatuurschommelingen
 • Vormvast

Keuze uit:

 • Glasfibervezel (standaard)
  Kleur: grijs
 • Petscreen: ideale bescherming in een omgeving met huisdieren
  Kleuren: grijs of zwart
 • Clearview: zeer dun geweven voor een hogere doorkijkgraad
  Kleur: zwart

Indien gewenst kunnen onze vliegenramen ook opgespannen worden met zonnewerende Soltisdoek.
Deze dient wel zelf aangeleverd te worden.

Voor industriële toepassingen kunnen we uw vliegenraam ook met inoxgaas opspannen.
Let wel: inoxgaas is geen decoratief product.

Pees

Onze PVC pees dient voor de bevestiging van het insectengaas in het profiel.  De uitzonderlijke kwaliteit ervan in combinatie met het opspannen door ons deskundig personeel zorgt ervoor dat het insectengaas altijd perfect opgespannen blijft zoals op het moment van uitlevering, in welke weersomstandigheden dan ook.  De PVC pees is verkrijgbaar in zwart en grijs.

Vliegenraam RV

Vliegenraam RV

Wanneer er omwille van screens of rolluiken onvoldoende plaats overblijft om een vliegenraam te plaatsen, dan is het vliegenraam RV dé oplossing.

Vliegenraam Classic

Vliegenraam "Classic" VR050 (16mm)

De Classic uitvoering biedt voor elk raam dé geschikte oplossing. Door de diversiteit aan profieldieptes en de mogelijkheid om deze profielen te buigen, kunnen we gerust stellen dat op elk raam een FenekO vliegenraam past.

De 'Classic' kenmerkt zich door hoekverbindingen in verstek gezaagd.

Inzetvliegenraam VR033 Ultra

VR033-Ultra - De oplossing bij Retro-profielen

De afgeronde profileringen, sierneuzen en -makelaars, retrovoetjes en renaissanceprofielen maken van elk huis in landelijke- en pastoriestijl een echt pareltje.  Maar tegelijkertijd is het plaatsen van vliegenramen hierdoor ook een stuk moeilijker.

Door gebruik te maken van het VR033 Ultra profiel met gelakte inoxflens is er ook voor deze profielen een gepaste oplossing.

Inzetvliegenraam VR033

Inzetvliegenraam VR033

Bij huizen met blokramen en retroramen is het moeilijker om vliegenramen te installeren vanwege de dikte van de raamprofielen.

Toch heeft FenekO hier voor u ook de gepaste oplossing.  Ons VR033-profiel is namelijk voorzien met een flens van 21,5mm, zodat deze in nagenoeg elk raam past.

Vliegenraam Basic

Vliegenraam Basic VR030(16mm)

Onze ‘Basic’ uitvoering is een instapmodel uit hoogwaardig aluminium aan een scherpe prijs.